Aanhoudende pijnklachten

Pijn is vervelend. Of het eventjes duurt of lang aanwezig is. Of het een duidelijke oorzaak heeft of niet. Het is onprettig en kost energie.

Soms heeft iemand duidelijk een verwonding maar ervaart geen pijn. En soms heeft iemand duidelijk pijn maar kunnen ze in alle onderzoeken geen oorzaak vinden. Hoe kan dat?

Dat komt omdat er veel verschillende type sensoren in je lichaam zitten, maar er geen pijnsensoren aanwezig zijn. Pijn is namelijk de sensatie die je hersenen geven aan een prikkel. Er zijn sensoren die schade, dreigende schade, licht, verzuring, tast e.d. registeren. Of een prikkel wordt omgezet in pijn is helemaal afhankelijk van hoe het zenuwstelsel en de hersenen deze prikkel verwerken en interpreteren. De context, je lichamelijke fitheid, gedachten en emoties spelen daarbij een belangrijke rol.

Middels de psychosomatische fysiotherapie gaan we de pijnklacht uitgebreid analyseren. Zowel lichamelijk (spiertonus, spierkracht, stabiliteit, ademhaling, houding e,d,) als mentaal (context, gedachten, gedrag) en emotioneel (stress, ontspanning).

Heeft u aanhoudende pijnklachten en wilt u hulp, vul het contactformulier in en ik zal binnenkort contact met u opnemen.

Facebook
Facebook
Google+
https://arendnijenhuis.nl/blog-post/aanhoudende-pijnklachten/
Twitter
Instagram
LinkedIn
Arend Nijenhuis © 2018 | www.arendnijenhuis.nl

Log in or Sign Up