Burn out begeleiding

Een burn out is vaak het gevolg van een overspanning die aanwezig blijft door de  toename van stressoren, veel moeten en het allemaal goed willen doen. Je blijft piekeren en continue ‘AAN’ staan. Ook andere factoren zoals het gezin, mantelzorg of financiële zorgen kunnen meewegen. Je slaapt minder goed waardoor je je herstel gaat mislopen. Door de toenemende lichamelijke en geestelijke vermoeidheid raak je langzaam qua energie uitgeput. De overspanning groeit door tot het kaliber: Burn out.

Klachten
De centrale klacht is dat je je uitgeput voelt. Er zijn vaak diverse ‘vage’ klachten zoals hartkloppingen, slaapproblemen en een kort lontje. Ook mentaal en emotioneel zijn er problemen zoals het een leeg gevoel, verminderd concentratievermogen, verstoorde prikkelverwerking en problemen met het geheugen. Je hebt een waarschijnlijk weinig zin in werk en misschien twijfel je wel of het werk (op deze manier) wel bij je past. Sociaal lukt het vaak niet meer om naar werk te gaan, maar zelf kleinere afspraken zoals een verjaardag of het bezoek aan een winkel zijn snel teveel.

Risicoanalyse
Zou jij willen weten wat je risico is op het krijgen van een burn out? Vul dan de onderstaande vragenlijst in en stuur je antwoord op naar info@arendnijenhuis.nl. Ik zal persoonlijk de analyse voor je doen en die naar je mailen.

Burn out test

Behandeling
In de behandeling van een burn out is er veel aandacht voor educatie, energiemanagement, ademhaling- en ontspanningsoefeningen, stressmanagement, beweging en leefstijl. In veel gevallen doen we een combinatietraject met een psycholoog, POH-GGZ of haptotherapeut.

Heb je vragen of wil je hulp. Neem dan direct contact op. Dan gaan we op korte termijn een intake inplannen.

Facebook
Facebook
Google+
https://arendnijenhuis.nl/blog-post/burn-out/
Twitter
Instagram
LinkedIn
Arend Nijenhuis © 2018 | www.arendnijenhuis.nl

Log in or Sign Up