Skip to main content

Heb je regelmatig te maken met stress of stressklachten?

Dan is deze cursus helemaal wat voor jou!
Ik neem de tijd om uit te leggen wat stress is, hoe het ontstaat en hoe je middels ademhaling, voeding en mindset je stress duidelijk kan verminderen. Deze cursus is perfect om een behandeltraject te ondersteunen en zo snel mogelijk weer goed in je vel te zitten.

Stress

Iedereen kent het, iedereen komt het tegen. Stress is een onderdeel in het leven wat een hele belangrijke functie heeft. De soort, mate en duur van de stress is wel bij iedereen anders. Soms is er sprake van acute stress, maar veel vaker is er sprake van chronische stress. Deze vorm van stress wordt ookwel distress genoemd en kan velerlei klachten geven. Hoe dat kan… je zal het in de cursus allemaal leren.

Doel cursus

Het doel van de cursus is dat jij begrijpt hoe je brein en lichaam omgaan met stress en ontspanning. Door de situatie beter te begrijpen kan je hem beter beïnvloeden. En meer invloed kan resulteren in een beter herstel.

Waarom deze cursus

Wanneer je veel last hebt van stressklachten is de kans groot dat je ook hulp krijgt van de huisarts, psycholoog, haptotherapeut of van mij. In de behandelingen worden er vaak keuzes gemaakt over wat urgent is. Vanwege de beperkte tijd zullen er dus ook bepaalde onderdelen blijven liggen. In de cursus Stress-les(s) hebben we juist de tijd om deze items op te pakken en te zorgen dat jouw herstelproces zo compleet mogelijk is.

Wat

Deze cursus bestaat uit 2 avonden van 1,5 uur vol informatie, tips & trucs omtrent het thema stress en stressreductie. Je krijgt uitleg, je kan vragen stellen en natuurlijk krijg je ook praktische handvaten om stress te verminderen. De basis hiervoor is het 10 domeinenmodel.

Dat wil zeggen dat ik (extra) uitleg geef over voeding, ademhaling, slaap, het immuunsysteem, ontspanning, mindset, beweging en nog veel meer.

Voor wie

  • Als je last hebt van stress(klachten).
  • Als je interesse hebt in het onderwerp stress.
  • Als je wilt leren hoe je beter kan ontspannen en herstellen.
  • Als je onder behandeling loopt van een psycholoog, haptotherapeut, praktijkondersteuner, huisarts e.d. en meer kennis wilt opdoen om je herstelproces te optimaliseren.

Waar

De locatie hangt af van het aantal aanmeldingen.

Wanneer

Zodra het binnen de richtlijnen van de RIVM past zal er weer een datum geprikt worden. Je kan je wel alvast vrijblijvend opgeven.

 

“Als je begrijpt hoe een klacht ontstaat, kan je ook begrijpen hoe je een klacht kan oplossen”.

Ben jij erbij?

Heb jij interesse in deze cursus? Vul dan het registratieformulier in en ik neem binnenkort vrijblijvend contact met je op! Zodra er een datum bekend is kan je kiezen of je erbij bent.

Over Arend Nijenhuis

Arend Nijenhuis is fysiotherapeut MSc. gespecialiseerd in de psychosomatiek. Hij heeft ruim 20 jaar ervaring in het begeleiden van cliënten met fysieke en mentale (spannings)klachten. Educatie is in zijn behandeltraject een belangrijk element voor het behalen van succes.

Door zijn ervaring en kennis heeft hij het 10 domeinenmodel ontworpen om pijn, stress en vermoeidheidsklachten beter te kunnen analyseren en behandelen.

www.arendnijenhuis.nl