Skip to main content

Topfit aan het werk!

Een beetje stress is lekker

Werkstress is tegenwoordig bijna vrij ‘normaal’ geworden en komt veelvuldig voor. Soms zijn er teveel taken, zijn er deadlines, zit het tegen of zijn de werkomstandigheden niet goed.

Het kan ook zijn dat jij zelf de lat graag hoog legt of moeite heb om je grenzen aan te geven. Al dit soort factoren samen bepalen de mate van jouw stress.

Soms is dat prima te handelen en een beetje stress is lekker. Maar er kunnen  ook perioden zijn dat het teveel van je vraagt. Stressklachten, overspanning en/of een burn-out liggen dan op de loer.

Teveel stress maakt je ziek!

Waar een beetje stress wel lekker is om goed te presteren, is teveel of te langdurige stress echt ziekmakend. Klachten zoals gejaagdheid, een kort lontje, vergeetachtigheid, vermoeidheid, ’s nachts wakker worden, maag/darmklachten en toegenomen emotionaliteit komen dan veelvuldig voor.

Wij helpen je om een overspanning of burn-out te voorkomen of daarvan te herstellen als je er mee te maken krijgt!

Vitaal@Work

Wij bieden namelijk een samenwerkingstraject aan wat Vitaal@Work heet. In dit traject krijg jij een screening/intake bij Ingrid Schoneveld (individueel & teamcoach) en Arend Nijenhuis (gespecialiseerd fysiotherapeut en orthomoleculair therapeut). Daardoor kunnen we in kaart brengen hoe het fysiek, emotioneel en mentaal met jou gaat. Denk daarbij aan aspecten zoals:

  • Wat is jouw werkbelasting en persoonlijke belastbaarheid?
  • Wat zijn je kwaliteiten en valkuilen?
  • Hoe is je timemanagement en hoe ga je om met je eigen grenzen?
  • Onderzoek van hartslag, ademhaling en spierspanning.
  • Wat zijn jouw stresssignalen?
  • Hoe actief is jouw stress-systeem (hartcoherentiemeting)?
  • Wat is jouw conditie (een inspanningstest)?
  • Wat is jouw voedingspatroon?

Op basis van deze analyse kunnen we een plan van aanpak maken. Daardoor kunnen we zorgen dat jij fysiek en mentaal weer topfit gaat voelen en vol energie en met plezier kan werken.

Werkgever

Vitaal@Work richt zich op het optimaliseren van jouw fitheid op je werk en dus ook om met je werkgever in gesprek te gaan over jouw gezondheid. Ook de kosten van Vitaal@Work kunnen mogelijk door je werkgever (gedeeltelijk) vergoed worden. Daar kunnen wij je bij helpen.

Ik wil graag meer informatie