Skip to main content

Aanbevelingen

Dirk (39 jaar). Had hyperventilatie en is nu klachtenvrij.

Sinds een jaar…

had ik telkens last van duizeligheid, spanning op de borst en vermoeidheid. Ik wist niet waar het door kwam. Dat was echt vervelend, want ik had totaal geen grip op die klacht. Via een vriend ben ik bij Arend terecht gekomen. Ik kreeg een intake van een uur, maar eigenlijk was de situatie al veel eerder duidelijk voor hem en ook voor mij. Het was hyperventilatie.

Het probleem

Vanuit de analyse van mijn ademhaling, zuurstofgehalte in mijn bloed en het meten van mijn zenuwstelsel via de computer bleek ik continue te snel te ademen. Dat was ontstaan in een periode waarin ik ontslagen was op mijn werk door een conflict. Dat was al lang geleden, maar die emotie en herinnering was nog heel duidelijk aanwezig toen we het er over hadden.

Goede handvaten

Door een aantal goede gesprekken, tips en ademhalingsoefeningen zijn de klachten helemaal verdwenen. Nu gaat het super, ik heb een nieuwe baan en geen klachten meer.

Andrea (54 jaar). Kreeg een burn out en is nu sterker dan ooit.

Ik had eigenlijk alle klachten die je maar kon verzinnen. Moeheid, spierpijn, last van mijn buik, ik kon niet slapen, maar ook problemen met mijn geheugen en concentratie. Het voelde alsof er niks meer gewoon werkte in mij lijf en ik totaal geen energie meer had. Als ik even televisie ging kijken had ik daarna hartkloppingen en hoofdpijn.

Wat bleek… ik had een burn out! Ik was helemaal op door een combinatie van stress op het werk, een druk gezin, allerlei pittige gebeurtenissen zoals een verhuizing en overlijden van mijn zus.
Samen met Arend en een psycholoog hebben we stap voor stap gewerkt aan herstel. Eerst moest ik leren om te lichamelijk en geestelijk te kunnen herstellen, daarna moest ik juist leren om weer dingen te ondernemen maar op mijn grenzen te letten.

Het was een intensieve, maar ook een hele leerzame tijd. Ik voel mij nu sterker dan ooit.

Kim (33 jaar). Was moe en had weinig conditie. Nu is ze topfit.

Na de geboorte van mijn 2e dochter was ik lang moe en futloos. Ik dacht dat mijn energie wel terug zou komen als ik alles zou weer zou gaan oppakken. Helaas niet dus. Eerst dacht ik dat mijn bloedwaarden niet goed zouden zijn, maar na bloedonderzoek bleek dat prima. Eerlijk gezegd ben ik ook anders gaan eten, minder gaan bewegen en had ik geen tijd meer voor hobby’s en sport.

Ik kwam bij Arend via een vriendin van mij die bij hem sport. We hebben een fittest gedaan en ik schrok van de uitslag. Maar we hadden toen wel een startpunt en een goed gesprek over wat ik echt wilde. Het bleek dat ik wel tijd had, maar mijzelf dat niet gunde. Ik cijferde mijzelf weg voor het gezin. Daarnaast wist ik niet wat ik moest doen en zat ik thuis vaak maar te ‘emotie-eten’.

Dus we zijn een traject gestart met sport en coaching op het gebied van leefstijl en voeding. En nu voel ik mij echt een super. Heerlijk, ik heb weer energie, overal zin in en ben al 6,5 kg kwijt.