Skip to main content

FitRunning.

Hardlopen. Krachtsoefeningen. Ademhaling. Mindset. Voeding.

Lekker fit worden met hardlopen

Met FitRunning werk je op een leuke, gezellige en natuurlijk ook uitdagende manier aan je fysieke en mentale fitheid.

We trainen een uur waarbij we regelmatig in de duinen, bos of op het strand zullen zijn. Tijdens de les krijg je tips over houding, techniek, hartslag en staan thema’s zoals ademhaling, voeding en mindset ook centraal. Het is dus meer dan alleen rennen op techniek of snelheid.

Bij ons gaat het er helemaal niet om hoe snel je bent. We bieden je leerzame lessen aan waar je op verschillende vlakken fitter van kan worden. Niveau verschillen lossen we op met het splitsen van de groep, extra oefeningen of ‘stofzuigen’.

  • Minimaal 5 minuten aaneengesloten kunnen hardlopen
  • In een uur meerdere keren 5 minuten kunnen hardlopen
  • Donderdagavond, vertrek: 19.30 uur
Ik wil graag een keertje meedoen

Beginner of gevorderde?

In de les werken we niet met een indeling ‘beginner – gevorderde’,we werken namelijk met uitdaging op maat. De meeste oefeningen (zowel cardio als kracht) zijn op basis van afstand of tijd. Bijvoorbeeld 1 minuut squaten, 400 meter hardlopen met neusademhaling, 5 minuten in zone 2 of 3 minuten hardlopen op tempo. Binnen deze kaders krijgt iedereen zijn uitdaging. Snellere lopers krijgen bijvoorbeeld een extra opdracht of maken extra meters.

Startniveau les

Om deel te kunnen nemen aan de les moet je 5 minuten op je eigen tempo aaneengesloten kunnen joggen/hardlopen. En de conditie hebben om dit enkele malen uit te voeren zodat we het uur kunnen trainen. In de les leggen we namelijk een route af. Als je het wat zwaarder hebt kan je bijvoorbeeld ook een krachtsoefening overslaan om even op adem te komen.

Heb je een blessure?

Je hoeft niet 100% blessurevrij te zijn om mee te kunnen doen. Maar je moet wel kunnen voldoen aan het startniveau. Laat het weten aan Arend als je een blessure hebt. Arend is fysiotherapeut en denkt graag met je mee wat verstandig is en kan.

Strippenkaart

De FitRunning lessen vallen onder de strippenkaart die voor alle lessen geldt. Dat wil zeggen dat elke nieuwe klant 1 gratis proefles heeft en de strippenkaarten gaan per 6, 12 of 24 lessen. Dus je kan ook op dezelfde strippenkaart meedoen aan het PowerWalken, de Boxercise of de Circuittraining. Zie HIER voor meer informatie.

Wanneer en waar is het?

De FitRunning-lessen zijn op donderdagavond (om de week). Start 19:30 uur. De startlocatie wisselt per week en verneem je via de WhatsApp en het rooster.

Ik wil graag meer informatie