Het recept voor dadel-noten-chocolade balletjes
Wat heb je nodig?
Qua hoeveelheid moet je zelf even kijken. Dat hangt of hoeveel je maakt en hoeveel noten, smaak en suiker je erin wilt hebben.
- Kokosolie
- Pecannoten
- Amandelen
- Pinda’s
- Havermout
- Honing
- Koek/speculaaskruiden
- Kaneel
- Zachte dadels
- Reep pure chocola
- Snufje zout
- Kokosrasp

Wat moet je doen…
- Smelt de koksolie in een bakpan.
- Bak daarin de pecannoten, amandelen, pinda’s en havermout tot lichtbruin. Je kan hier ook wat honing aan toe voegen.
- Bestrooit dit in de pan met wat koek/speculaaskruiden en kaneel. Roer dit goed door.
- Ontpit de dadels, knip ze in kleine stukjes en doe ze in een grote kom. Als ze erg hard zijn kan je ze ook in lauw water leggen en daarna even droogdeppen.
- Doe de notenmix in een keukenmachine om het fijn te malen.
- Meng de fijngemalen notenmix en de stukjes dadels in 1 kom. Laat het even afkoelen en ga dit kneden tot een bal. Wanneer het nog niet lukt om er 1 geheel van te maken kan je er ook meer dadels aan toe voegen. Doe er een klein snufje zout bij.
- Breek de pure chocola in stukjes, doe dit in een kom en zet die kom in een pan met kokend water. Zo smelt de chocola rustig. Blijf ook goed roeren.
- Kneed kleine balletjes van het noten-dadelmengsel.
- Prik een sateprikkertje in het balletje en dompel hem onder in de chocolade.
- Laat hem goed uitdruppelen en leg hem op een bord. Bestrooi eventueel met kokosrasp of kleine stukjes pistachenoot.
- Laat dit 2 uur afkoelen in de koelkast.
- En klaar is Kees 🙂