Skip to main content

Wist jij dat je ademhaling heel veel invloed heeft op je mentale en fysieke fitheid?

 

Heb jij weleens last van…

  • Vermoeidheid
  • Benauwdheid
  • Spanning rondom de schouders en nek
  • Snel verzuurde spieren
  • Hoofdpijn
  • Duizeligheid
  • Tintelingen
  • Een onrustig of zelfs angstig gevoel

Dan is de kans best groot dat jouw ademhalingspatroon hierbij een rol speelt.

Het gaat vanzelf

Ademhaling is een autonoom (automatisch) proces maar kan je zelf ook bewust beïnvloeden. Je kan sneller, langzamer, dieper, oppervlakkiger maar ook hoger of lager ademhalen. En elk adempatroon heeft andere effecten op je brein en lijf.

Adem als een topsporter

Dat is ook waarom topsporters, commando’s, brandweerlieden, duikers en nog vele andere professionals dagelijks gebruik maken van ademhalingstechnieken. Zo kunnen ze optimaal functioneren in soms hele stressvolle situaties.

Direct invloed hebben op je stress

Ademhaling kan je zeer goed (en ook direct) inzetten om stress te verminderen. Denk dan aan het verminderen van paniek, onrust, hartkloppingen, hoofdpijn en andere stressgerelateerde klachten. Daarnaast activeert een rustige ademhaling je herstelsysteem waardoor je weer rust, ontspanning en energie kan gaan opbouwen.

Een leerzame en praktische webinar

Op donderdagavond 7 april is er een leuke, leerzame en ook praktische webinar over ademhaling. Deze webinar gaat over de fysiologie van de ademhaling en natuurlijk over diverse factoren die je ademhaling beïnvloeden. Denk dan aan factoren zoals beweging/sport, voeding, slaap, je mindset en stress.

In de webinar leer ik je ook goede ademhalingsoefeningen waardoor je stress direct kan verminderen. En natuurlijk kan je vragen stellen tijdens en na het webinar.

 

Datum & Tijd

Donderdagavond 7 april      Aanvang: 20:15 uur

Duur

60-75 minuten

Jij krijgt van mij

Een leerzame webinar met educatie, oefeningen en ruimte voor vragen. Daarbij een beschikbare replay, presentatie in PDF en E-Book ademhaling.

Investering

23,50 euro

Vergoeding

Er zijn mogelijkheden tot vergoeding wanneer je als klant bij mij onder behandeling bent of binnenkort komt. Neem daarvoor even contact op met info@arendnijenhuis.nl.

Aantal deelnemers

Minimaal 12 – maximaal 25

Inschrijving

Aanmelden voor de webinar kan door onderstaand formulier in te vullen. Je ontvangt dan een bevestiging en verdere informatie.

Over Arend Nijenhuis

Arend Nijenhuis is fysiotherapeut MSc. & orthomoleculair therapeut en gespecialiseerd in de ademhalings-, stress- en pijnklachten. Hij heeft ruim 20 jaar ervaring en werkt vanuit zijn eigen praktijk in Katwijk. Vanuit zijn ervaring en kennis heeft hij het 10 domeinenmodel ontworpen om klachten beter te kunnen analyseren en effectiever te kunnen behandelen.