Skip to main content

Een recept voor heerlijk bananenbrood met Hüttenkäse!

Lekker en gezond

Met dit recept kan je een lekker, maar ook gezond, bananenbrood maken. Bepaalde ingrediënten zoals de eieren, meel, havermout, banenen e.d. zijn de basis van het cakebrood. En veel van de andere ingrediënten kan je aanpassen naar keuze. Het officiële recept heeft bijvoorbeeld wel 175 gram suiker. Dat is hier teruggebracht naar circa 50-60 gram, maar dat kan nog lager of worden vervangen door dadels.

De hüttenkäse, noten, eieren, bananen en havermout geven een lekkere grote hoeveelheid eiwitten. En als je er nog eiwitpoeder aan toevoegt kan dat nog verder oplopen qua grammen eiwit per plakje.

Optioneel

De blauwe bessen, andere noten/zaden, chocola of kokos zijn natuurlijk optioneel. Dus maak er wat leuks en lekkers van!

Nou veel succes en stuur even een foto-tje van het eindresultaat,

Groetjes Arend

Ingrediënten voor een bananenbrood

  • 50 gram kokosolie
  • 50 gram roomboter
  • 3 eieren
  • 3 rijpe bananen
  • 200 gr Hüttenkäse
  • 50 ml melk
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 tl baking soda
  • snufje zout
  • 50 gram basterdsuiker
  • Theelepel honing
  • 150 gram havermout
  • 75 gram bloem
  • 25 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 theelepels kaneel
  • Blauwe bessen (of chocola, kokos)
  • Walnoten
  • Optioneel extra eiwitpoeder, noten, zaden

Aan de slag!

  1. Smelt de boter + kokosolie en meng daardoorheen de basterdsuiker, vanillesuiker en honing.
  2. Klop de 3 eieren door het suiker-botermengsel.
  3. Meng daardoorheen de melk, de baking soda, het zout, de bloem, de havermout en zelfrijzend bakmeel.
  4. Verwarm ondertussen de oven voor op 160˚C (heteluchtoven)
  5. Pureer de bananen met een vork of staafmixer.
  6. Doe daar de hüttenkäse bij en mix dit met bijvoorbeeld een staafmixer ook tot een glad beslag.
  7. Meng dit beslag door je andere beslag en maak er een geheel van.
  8. Doe daar de kaneel, blauwe bessen en walnoten in. Je kan er ook chocola, kokos of andere noten doorheen doen. Net wat je er van wilt maken.
  9. Als je nog meer eiwitten wilt kan je er ook nog extra eiwitpoeder doorheen doen. Als het beslag te dik is kan je er nog een scheutje melk bijdoen. Is het te dun? Doe er dan wat havermout of meel bij.
  10. Bekleed een cakeblik met bakpapier of vet het goed in met wat boter.
  11. Doe je beslag in het cakeblik en bak het circa 50-60 minuten tot mooi gaar en bruin. In de oven zou ik het cakeblik soms wat draaien zodat het mooi gelijk bruin wordt.

Ik ben…

Hoi, ik ben Arend Nijenhuis. Ik werk als gespecialiseerd fysiotherapeut MSc. en orthomoleculair therapeut. Daarbij richt ik me specifiek op klanten met stress, vermoeidheid en aanhoudende pijnklachten. In deze benadering is voeding 1 van de 10 domeinen die we kunnen inzetten om het herstel te bevorderen. In mijn vrije tijd zijn sporten en koken zijn twee van zijn hobby’s, dus vandaar ook dit recept!

Even overleggen of een vraag stellen