Skip to main content

Doe jij ook mee met de hardloopcursus voor de Ronde van Katwijk 2023?

Even om de geheugens op te frissen…

De Ronde van Katwijk is een gezellig hardloopevenement op Koningsdag waarbij de deelnemers ’s morgens 6 km hardlopen om deze feestdag sportief te beginnen. De ene doet mee voor de gezelligheid, voor de andere is het een mooie sportieve uitdaging en weer een ander wil een snelle tijd neer zetten. Het kan allemaal!

Wij gaan ook dit jaar voor de 8e keer weer met een groep trainen voor deze 6 km. Hieronder lees je meer over de hardloopcursus. Wil je erbij zijn, schrijf je dan op tijd in want er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar!

“Ik dacht dat ik het nooit zou redden, maar met alle trainingen, tips en trucs ging het echt super! Wat een leuk evenement. Ik ben daarna blijven hardlopen en kan nu al bijna 10 km rennen”.

Wat is het?

Een leuke, leerzame en gezellige hardloopcursus van 13 weken gericht op het kunnen hardlopen van de Ronde van Katwijk (6 km) op donderdag 27 april 2023.

Inhoud van de cursus

Je bouwt onder onze begeleiding je hardloopconditie op tot zeker 6 km. Daarbij krijg je adviezen over je hardlooptechniek, houding, ademhaling, hartslag, energiebalans en nog veel meer. Ook leer je welke voeding kan helpen om goed te kunnen sporten en herstellen.

De cursus bestaat uit elke week een training gecombineerd met een hardloopschema. En natuurlijk werken we ook met een groepsapp waarbij er diverse tips en trucs passeren.

Voor wie is de cursus?

Voor de beginnende / gemiddelde hardloper van 18 jaar of ouder die verder of beter wil kunnen hardlopen.

Beginnend betekend dat je bij aanvang van de cursus minimaal 4 minuten achter elkaar kan joggen en de fitheid hebt om een uur hardlooptraining te volgen. Het kan ook betekenen dat je al meerdere kilometers kan hardlopen maar graag beter of sneller wilt worden. Als je de 6 km sneller kan lopen dan 30 minuten (= 12 km/uur) val je buiten de doelgroep. Twijfel je over je niveau? Whats-app mij dan eventjes voor overleg. (Arend  06 34 85 62 21)

Verschillende niveaus

In een groep zal je altijd verschillende niveaus en persoonlijke doelen hebben. Dat is prima. Dit lossen we op door gebruik te maken van bijvoorbeeld intervaltraining, persoonlijke uitdagingen of het opsplitsen in kleinere groepjes met opdrachten op jouw niveau. Zo kan je dus rustiger en ook intensiever trainen.

Wat zijn de trainingsdata

  • Maandagavond 23, 30 januari.
  • Maandagavond 6, 13, 20 februari
  • Maandagavond 6, 13, 20, 27 maart
  • Maandagavond 3, 10, 17, 24 april

Waar trainen we?

De trainingen zullen plaatsvinden in Katwijk, maar we zullen vaak een andere startlocatie hebben.

Hoe laat is de training

19:45  uur

Wat kost de cursus?

135 euro met alles erop en eraan.

Daarvoor krijg je 13 trainingen, een trainingsschema van 3 maanden, begeleiding, een gratis DryFit Runningshirt, de mogelijkheid om gedurende 3 maanden je trainingsresultaten te overleggen, vragen te stellen en natuurlijk een hoop tips en gezelligheid!

Wie zijn de trainers?

Arend Nijenhuis (Fysiotherapeut, orthomoleculair therapeut & trainer)

Voor mij is hardlopen een heerlijke uitlaatklep. Die frisse lucht in mijn gezicht, mijn lijf aan het werk zetten, focussen op de ademhaling en een doel aangaan. Soms snel, som rustig, soms ver, soms kort. Mijn verste afstand tot nu toe is 43 km, maar een 10 km snel vind ik echt lekker. Dan moet ik even 45 minuten heel diep gaan en goed geconcentreerd blijven lopen.

In de cursus wil ik jullie die facetten van conditie opbouwen, ademhaling, focussen en de helpende mindset ook graag laten ervaren!

Alice de Mooij (Trainer)

Hoi, ik ben Alice, 45 jaar en ondertussen een hoop hardloopkilometers en 3 marathons verder. Waar Arend voor een 10 km gaat, is de marathon voor mij de favoriet. Hardlopen is al jarenlang mijn passie en daarom wil ik graag meewerken aan deze leuke cursus! Ik kijk er nu al naar uit om samen met jullie over de finish van de ‘Ronde van Katwijk’ te komen.

Wat zal dat een heerlijk moment zijn voor iedereen, na al die weken hard (en leuk) trainen. Een echte overwinning op jezelf! Hopelijk tot ziens tijdens de cursus.

De inschrijving

Heb je zin om mee te doen?

Schrijf je dan in via het onderstaande inschrijfformulier! Wees er op tijd bij, want er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar voor deze cursus.

Over Arend Nijenhuis

Arend Nijenhuis is trainer, orthomoleculair therapeut en fysiotherapeut MSc. In zijn praktijk is hij helemaal gespecialiseerd in het vergoten van mentale en fysieke fitheid. Daarvoor werkt hij met het 10-domeinenmodel waarin beweging, voeding, mindset en nog vele andere pijlers centraal staan.

Neem gerust contact op voor overleg